Versneld opleidingstraject Onderhoudstechnicus

Ben jij operator of heb je een technische opleiding gevolgd en wil je je verder specialiseren? Volg dan het versnelde opleidingstraject onderhoudstechnicus van VAPRO Maintenance! Binnen 7 maanden haal je je diploma en kun je worden ingezet als monteur. In het opleidingstraject maak je de keuze tussen elektrotechniek of werktuigbouwkunde, net welke jij het meest interessant vindt.

Onderhoudstechnicus: wat houdt dat in?

Onderhoudstechnicus is een van de meest veelzijdige functies binnen de techniek. Je kunt in veel verschillende branches aan de slag en houdt je voornamelijk bezig met:

  • Het uitvoeren van preventief onderhoud;
  • Het oplossen van diverse storingen;
  • Het aanpassen en verbeteren van machines;
  • Het uitvoeren van analyses en verbetervoorstellen maken.

Hoe ziet het opleidingstraject eruit?

Het gehele opleidingstraject duurt ongeveer 7 maanden. Bij start van het opleidingstraject beslis je welke richting jij op wilt. Dat je een keuze maakt wilt niet zeggen dat je van de andere richting niets leert; na het afronden van de opleiding ben jij allround inzetbaar en kun je je nog verder specialiseren in de gewenste richting.

Het opleidingstraject bestaat uit verschillende onderdelen met de volgende duur:

  • Intake: de intake bestaat uit ieder zo’n 90 minuten. Hierbij maak je een intredetoets en een intake test. Hierbij worden je technische voorkennis, persoonlijkheid, capaciteiten en motivatie getoetst.
  • Opleiden: 29 elektrotechniek of 26 werktuigbouwkunde dagdelen les met een doorlooptijd van ongeveer een halfjaar. De lessen worden verzorgd door VAPRO en ROVC.
  • Informeel leren op de werkplek: dit vindt plaats op je eigen nieuwe werkplek bij een van onze toonaangevende opdrachtgevers binnen de proces- en maakindustrie. Het praktijkdeel van de opleiding duurt ongeveer 20 weken, maar je wordt voor 1 jaar bij een opdrachtgever gedetacheerd. In de praktijk ben je vooral aan het werk, maar ondertussen werk je ook aan leer-werkopdrachten die aansluiten op wat je tijdens de theorielessen leert.
  • Examens: het opleidingstraject sluit je af met twee examens: een theorietoets en een praktijkexamen. De theorietoets hoort bij het opleidingsdeel van het leerwerktraject. Het praktijkexamen is een opdracht die je op je eigen werkplek uitvoert.
  • Diploma’s: Na het succesvol afronden van de opleiding ontvang je een VAPRO Maintenance certificaat en een bedrijfserkend ROVC-diploma.

Je toekomst na het opleidingstraject?

Het opleidingstraject onderhoudstechnicus is zeker niet het eindstation van je ontwikkeling. Wat ons betreft is het nog maar het begin. Een eerste stap op weg naar meer. Bij VAPRO zorgen we ervoor dat jij je de komende jaren kunt blijven doorontwikkelen. Zo kun je bijvoorbeeld doorgroeien naar Senior Onderhoudsmonteur of Onderhoudstechnicus en daarna naar Hoofd Technische Dienst.

Wil jij graag als zelfstandig onderhoudstechnicus binnen de Elektrotechniek of Werktuigbouwkunde aan de slag? Past jouw ambitie bij het opleidingstraject onderhoudstechnicus en voldoe je aan het profiel dat wij zoeken? Solliciteer dan direct. We gaan graag met je in gesprek om je te leren kennen en de mogelijkheden te bespreken!

Meer informatieSolliciteren

Meer informatie over het opleidingstraject tot onderhoudstechnicus?

In de brochure vind je alle informatie die je nodig hebt. Klik op onderstaande button om de brochure te downloaden.