In november 2018 kwam Emiel Feddema in contact met VAPRO Maintenance. Op dat moment had hij een vaste baan als storingsmonteur voor elektrische auto’s, maar zat in die functie niet meer volledig op zijn plek. Tijd voor een nieuwe uitdaging, vond hij! Daarom bezocht hij een aantal vacaturesites en kwam op één daarvan een functie als Technicus tegen die hem aansprak. Hij solliciteerde. 

VAPRO kijkt verder dan diploma’s

“Vrij snel daarna werd ik gebeld door Rob, de recruitment consultant die de betreffende vacature beheerde. Tijdens deze telefonische kennismaking gaf Rob al aan dat hij ook voor andere functies bemiddelde, die beter bij mij zouden passen. Functies die mij niet alleen nu, maar ook in de toekomst voldoende uitdaging zouden bieden. Zodat ik iedere dag met plezier naar mijn werk kon gaan. Hij keek dus niet alleen naar mijn diploma’s, maar zag mijn werkervaring en mijn potentie als persoon.”

Er was al snel een match. In januari 2019 begon Emiel aan zijn detachering bij FrieslandCampina in Bedum. Hij is daar Maintenance Technician. 

Geen dag hetzelfde bij FrieslandCampina

“Ik heb het bij FrieslandCampina heel erg naar mijn zin en ik hoop hier nog een flink aantal jaren te mogen werken. Geen dag is hier hetzelfde. Wat het werk écht leuk maakt? De uitdaging en afwisseling in storingen! 

Bij de FrieslandCampina-locatie in Bedum wordt kaas gemaakt. Daarvoor heb je enorme productielijnen nodig waarin de verse melk verwerkt wordt tot kaas. In dat proces zitten ontzettend veel stappen. Bij elk van die stappen in het proces kan er een storing optreden. Omdat we met melk werken, mag een proces eigenlijk helemaal niet stil vallen. Maar als het dan tóch gebeurt, moet je de storing wel zo snel mogelijk verhelpen. Anders loop je het risico op verstoppingen en, in het ergste geval, kunnen de boeren hun melk niet meer leveren. Er staat dus wel wat druk op, maar dat houdt het juist zo uitdagend.” 

Emiel is blij dat VAPRO de mens achter de sollicitatie ziet. “Anders was ik waarschijnlijk nooit in deze functie terecht gekomen. Ik heb namelijk geen specifieke opleiding gevolgd voor storingzoeken of onderhoud in de (voedingsmiddelen-)industrie. Mijn opleiding storingzoeken voor de autotechniek komt wel goed van pas, want storingzoeken verloopt natuurlijk vaak volgens dezelfde uitgangspunten. Ongeacht aan welk type installatie je werkt.” 

Laagdrempelig

Het contact met VAPRO Maintenance verloopt soepel, volgens Emiel. “VAPRO houdt er niet van om dingen onnodig ingewikkeld te maken. Dat merk je aan alles. Veel contact verloopt dan ook in eerste instantie via WhatsApp. Is het handiger om iets even ‘echt’ te bespreken? Dan plannen we een moment om te bellen in. Maar VAPRO belt me ook af en toe gewoon om te horen hoe het met me gaat. Dat is wel prettig. Juist die laagdrempelige communicatie en het vermogen van VAPRO om verder te kijken dan alleen diploma’s zorgde ervoor dat ik een poosje terug een vriend aanraadde ook eens contact met VAPRO Maintenance op te nemen. Ik beveel werken bij VAPRO bij iedereen aan!

Emiel treedt halverwege 2021 in dienst bij FrieslandCampina. Wil jij net als Emiel een echte stap maken in je carrière? Of ben je benieuwd welke uitdaging VAPRO Maintenance jou kan bieden? Neem dan contact op met een van onze recruiters. Ze helpen je graag verder op weg!